وقایع زندگی افرادی به دلیل حساسیت و موقعیت شغلی و خانوادگی ممکن است برای دیگران جذاب باشد. اما در این میان هستند کسانی که می خواهند با آگاهای از این وقایع در مسیر نادرستی بهره گیرند. به عبارت دیگر سوء استفاده کنند. این موضوع تنها شامل اشخاص مشهور، تمدار، مدیران ارشد یا سلبریتی ها نمی شود. حتی ممکن است من و شما نیز سوژه شنود این گروه از افراد باشیم. این افراد برای رسیدن به مقاصد شوم خود از نصب دوربین مخفی مانند دوربین مداربسته مینیاتوری و میکروفن بهره می ند. اما در محل کار چگونه بفهمیم صدایمان ضبط می شود. در منزل و محل زندگی از کجا بفهمیم صدامون شنود میشه اینها سوالاتیست که در این مطلب به پاسخ آنها می پردازیم.
در چه مکان هایی صدامون شنود میشه
اولین موضوعی که باید مورد بررسی قرار گیرد این است که در چه محل و مکان هایی ممکن است صدایمان ضبط شود. به طور کلی می توان گفت در اماکنی که چندان عمومیت ندارد و صحبت های خصوصی در آن رد و بدل می شود. به عنوان مثال دفتر یک مدیر می تواند محل مناسبی برای شنود گفتگوهای مدیر و طرف قراردادهایش باشد. محل زندگی از اماکنی که حریم خصوصی افراد محسوب می شود و می تواند برای نصب دستگاه شنود در منزل گزینه مناسبی باشد. خودرو نیز از دیگر فضاهاییست که برای نصب میکروفن مخفی می تواند کاندید باشد.
بعد از مشخص شدن مکان های کلی برای نصب دستگاه شنود باید نقاط را مشخص کنیم. بیایید مانند افراد سودجو فکر کنیم، اگر ما می خواستیم میکروفن مخفی در منزلمان نصب کنیم کجا جای مناسبی بود. در منازل وجود مجسمه ها، تابلوها، شلف و طبقات دکور فضای مناسبی را برای نصب میکروفن مخفی در منزل ایجاد می کنند. برخی دیوارها و سقف دارای گچ بری هستند که خود لایه های پنهانی را برای مخفی کردن دستگاه شنود دارند. در حفره های پشت پریز و کلیدها و محل نصب لامپ، اشیائی که معمولاً جای ثابتی دارند و بندرت جابجا می شوند.
چگونه بفهمیم صدایمان ضبط می شود
بررسی تمام نقاطی که در بالا گفته شد و بسیاری از مناطق دیگر، کار زمان بری است. از کجا بفهمیم که صدامون شنود میشه تا این نقاط را جستجو کنیم. بررسی کلی محل کار، زندگی و خودرو این موضوع را تا حدی برای ما روشن می کند. بهم ریختگی، جابجایی وسایل از نشانه های ورود اشخاص به محل مورد نظر است. خواه این اشخاص مجاز و یا غیر مجاز باشند. در هر صورت آن را یک هشدار بدانید اگر سوژه خوبی برای شنود شدن هستید. شنیدن خش خش در صدای تلفن نشانه ای از وجود دستگاهیست که ایجاد نویز کرده است. این دستگاه ممکن است دستگاه شنود باشد. اطلاع برخی از اطرافیان از صحبت های محرمانه شما یک نشانه دیگر است. چگونگی اطلاع آنها می تواند به نصب دستگاه شنود در منزل شما ختم شود. دستگاه شنود را چگونه پیدا کنیم؟
یکی از راه های ساده و در دسترس برای شنود استفاده از تلفن همراه است. به راحتی با نصب بدافزارها می توان از طریق تلفن همراه شرایط شنود و جاسوسی را فراهم آورد. بنابراین برنامه های موبایل خود را از سایت ها و فروشگاه های معتبر تهیه کنید. چرا که نصب بدافزارها به صورت نامحسوس از طریق نصب نرم افزار دیگری انجام می شود. فروشگاه های معتبر معمولاً نرم افزارهای خود را برای ایمنی اسکن خواهند کرد و بعد در دسترس شما قرار می دهند.
از کجا بفهمیم صدامون از تلفن همراه شنود میشه
اگر در هنگام صحبت با تلفن همراه خود متوجه صداهای غیر معمول شدید و این صداها را مرتباً می شنوید. این احتمال وجود دارد که صدای شما شنود می شود. وجود آیکن یا آیکن های ناشناس در پنل نوتیفیکیشن های موبایل نیز می تواند نشانه ای از شنود شدن باشد. منشاً آن را بیابید چون ممکن است به علت وجود بدافزار در موبالتان باشد. خالی شدن زود به زود باتری، اجرای خودکار برنامه ها، فعال بودن برنامه های در پس زمینه، دریافت پیام یا نوتیفیکیشن عجیب و ناشناس، تغییر زبان به خودی خود، هنگ کردن کوشی به محض اتصال به اینترنت، تغییر تنظیمات موبایل و. همگی نشانه وجود یک یا چند مشکل در تلفن همراه است. یکی از مشکلات ممکن است شنود شدن صدای شما باشد.
برای بررسی بیشتر در منوی تنظیمات گوشی خود بروید. سپس در بخش مدیریت برنامه ها نرم افزارهای خود را بررسی کنید. مدیریت برنامه در موبایل های مختلف عناوین گوناگونی از جمله Apps یا Manage Apps دارد. وارد قسمت Permission شوید. در این قسمت دسترسی های مختلف برنامه ها به امکانات تلفن شما دیده می شود. دسترسی برنامه ها را در این قسمت می توانید محدود کنید. انتخاب گزینه Deny روی امکان موردنظر دسترسی را مسدود می کند.
نرم افزار و برنامه های مشکوک را حذف کنید. اگر برنامه در موبایل شما نصب است که صدا و تصویر در آن قابل اشتراک گذاری نیست. به عبارت دیگر ارتباط صوتی و تصویری با آن ممکن نیست اما آن برنامه به میکروفن یا دوربین دسترسی دارد. این برنامه عملکرد روشنی ندارد و باید دسترسی آن را از میکروفن و دوربین مسدود کنید. روش بهتر و مطمئن تر این است که نرم افزار را حذف کنید و از نرم افزار های مشابه و از منبع معتبر استفاده کنید.
پیشگیری از شنود تلفن همراه
برخی از نرم افزارهای برای جلوگیری از شنود تلفن همراه طراحی شده اند. از این گروه نرم افزارها می توان به Micro Guard اشاره کرد. یک اپ برای جلوگیری از جاسوسی و شنود احتمالی موبایل است. این اپ با شناسایی و مسدود کردن اپ هایی که از میکروفن استفاده می کنند مانع از شنود شدن خواهند شد. سعی کنید از وای فای رایگان در مراکز تفریحی و تجاری استفاده نکنید. این شرایط می تواند برای تروجان و بدافزارهای امکان نصب روی تلفن شما را فراهم کند.
قانون شنود تلفن همراه دیگران
براساس قانون اساسی اصل 25 : بازرسی و نرساندن نامه ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی، تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آن ها، استراق سمع و هرگونه تجسس ممنوع است. مگر به حکم قانون.rdquo; در نتیجه هر گونه شنود حتی شنود و ردیابی تلفن همراه همسر بدون کسب اجازه و مجوز غیر قانونی و ممنوع است. برای آگاهی از قوانین نصب دوربین مداربسته می توانید این مقاله را مطالعه کنید.
دوربین مداربسته تیاندی دوربین مدار بسته نصب دوربین مدار بسته hikvision هایک ویژن
زوم اپتیکال چیست؟
زوم به معنای ساده بزرگ دیدن سوژه در یک قاب است. زوم در دو نوع زوم اپتیکال و زوم دیجیتال وجود دارد که هر یک برای کاربری های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرند. بزرگنمایی لنز یا همان zoom تابعی از فاصله کانونی و میدان دید حاصل از آن است. هرچه فاصله کانونی طولانی تر باشد میدان دید کوچکتر است. در هر دو نوع ZOOM فاصله کانونی از اهمیت ویژه ایی برخوردار است اما هنگام خرید اکثر کاربران به آن توجه نمی کنند.
در ادامه می خوانید:
- زوم اپتیکال چیست
- کاربرد زوم اپتیکال چیست؟
- زوم دیجیتال چیست
- کاربرد زوم دیجیتال چیست؟
- تفاوت زوم اپتیکال و دیجیتال
- زوم با استفاده از فواصل کانونی مختلف
- نحوه محاسبه زوم اپتیکال
زوم اپتیکال چیست؟
زوم اپتیکال زمانی اتفاق می افتد که اجسام دورتر را بدون کاهش کیفیت بزرگنمایی می کند. در Optical zoom عناصر داخل لنز حرکت می کنند تا فاصله کانونی را کاهش و افزایش دهند. با کاهش فاصله کانونی میدان دید وسیع تر خواهد شد و جزئیات درون تصویر کمتر دیده می شوند. تنها دوربین هایی با لنز متغیر می توانند از Optical zoom پشتیبانی کنند. در کاتالوگ دوربین مداربسته این زوم را با ضریب X نمایش می دهند. به عنوان مثال 20X به معنی این است که دوربین می تواند تا 20 برابر بر روی سوژه زوم کند. زمانی که از Optical zoom استفاده می کنید دیدتان محدود می شود اما جزئیات بیشتری را بدون افت کیفیت می بینید.
به عنوان مثال تلسکوب مبتنی بر زوم اپتیکال عمل می کند. در صورتی که با کمک تلسکوب به ماه نگاه کنید آن را در اندازه بزرگتری می بینید. با استفاده از زوم اپتیکال بدون کاهش کیفیت اجسام را بزرگتر و با وضوحی قابل قبول می بینید.
مزایا و معایب زوم اپتیکال چیست؟
- مزایا : جزئیات را با وضوح بالا نمایش می دهد.
- معایب : بعد از ثبت تصویر امکان زوم اپتیکال وجود نخواهد داشت. زاویه دید در Optical zoom محدود خواهد بود.
کاربرد زوم اپتیکال چیست؟
رایج ترین کاربرد زوم اپتیکال برای دوربین های مداربسته جاده ها است. اگر دوربین مداربسته جاده به زوم اپتیکال مجهز باشد می تواند به سادگی پلاک خودرو را با وضوح قابل قبولی در حرکت ثبت کند.زوم اپتیکال برای کارخانه ها، مترو، خیبان های پر رفت و آمد و. مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند با زوم بر روی سوژه های مختلف تصاویر شفاف و واضحی را ثبت کند.
زوم دیجیتال چیست
در زوم دیجیتال قسمتی از تصویر که قصد بزرگنمایی آن را دارید بریده می شود و سپس با اضافه کردن پیکسل عکس را بزرگ می کند. زوم دیجیتال کیفیت تصویر را به شدت کاهش می دهد و جزئیات در آن به وضوح قابل مشاهده نیست. ZOOM دیجیتال تصاویر را بزرگ می کند بدون آنکه اطلاعات بیشتری در تصویر ثبت شود. در صورتی که جزئیات از اهمیت ویژه ایی برای شما برخوردارند زوم دیجیتال گزینه مناسبی نخواهد بود.
کاربرد زوم دیجیتال چیست؟
پیشنهاد می کنیم اگر مجبور به استفاده از زوم دیجیتال شدید هم از زوم دیجیتال دوربین مداربسته استفاده نکنید زیرا به شدت کیفیت تصویر را پایین میارد. می توانید از نرم افزارهای موجود برای بزرگنمایی تصویر استفاده کنید که به مراتب کم تر از زوم دیجیتال دوربین تصویر را تار و بی کیفیت می کنند.
تفاوت زوم اپتیکال و دیجیتال
اگر جزئیات تصویر برای شما مهم است بهتر است از زوم دیجیتال استفاده نکنید و به دنبال زوم اپتیکال باشید. زوم اپتیکال برای تصاویر Live مورد استفاده قرار می گیرد و می توانید به صورت لحظه ای بر روی تصاویر زوم کنید اما زوم دیجیتال مخصوص تصاویری است که از پیش ثبت شده اند. اگر می خواهید به صورت دقیق بر روی سوژه های درون تصویر زوم کنید بهتر است به سراغ زوم اپتیکال بروید تا بتوانید بدون افت کیفیت بر روی سوژه زوم کنید.
زوم اپتیکال شکل واقعی زوم است و زوم دیجیتال به نوبه ایی تصویر را برش می دهد و سپس بزرگنمایی می کند. در Optical zoom با انجام بزرگنمایی کیفیت و رزولوشن تصویر تقریباً بدون تغیر باقی خواهد ماند و اما در زوم دیجیتال گویی تصویر کشیده شده است و در واقع هرچقدر بیشتر بزرگنمایی داشته باشید رزولوشن تصویر کمتر است. نتایج به دست آمده از زوم دیجیتال اصلاً قابل قبول نیست و بهتر است حد الامکان از Optical zoom استفاده کنید.
به عنوان مثال برای دیدن ماه از تلسکوب استفاده می شود که تلسکوب نیز به نوعی زوم اپتیکال مجهز است. برای بزرگنمایی تصویر در برنامه فتوشاپ از زوم دیجیتال استفاده می شود.
زوم با استفاده از فواصل کانونی مختلف
یکی از ویژگی های مهم برای زوم دوربین مداربسته، فاصله کانونی آن است. فاصله کانونی لنز تعیین کننده عمق تصویر است. فاصله کانونی برحسب میلی متر بیان می شود. هرچه عدد فاصله کانونی بر حسب میلی متر بیشتر باشد عمق تصویر نیز بیشتر خواهد بود و امکان زوم بیشتری نیز فراهم است. در هنگام انتخابدوربینباید به فاصله کانونی آن توجه کنید و با توجه به نوع کاربری و نیازتان دوربینی با لنز مناسب را انتخاب کنید تا بتوانید در صورت نیاز از زوم اپتیکال و زوم دیجیتال استفاده کنید. در برخی از انواع دوربین های مداربسته مانند دوربین های باکس امکان تعویض لنز وجود دارد و می توانید لنزهای متفاوتی را برای آن به صورت جداگانه خریداری کنید.
لنز ثابت
لنز ثابت دارای فاصله کانونی ثابت است. در لنز ثابت امکان زوم اپتیکال و دیجیتال وجود ندارد. این لنزها بیشتر برای کاربری های معمولی مورد استفاده قرار می گیرد.
لنز متغیر
لنزهای متغیر دارای دو فاصله کانونی هستند و زاویه دید آن ها بین دو بازه متغیر خواهد بود. در این نوع لنز ها امکان زوم وجود دارد و می توان از دور بر روی سوژه های مختلف زوم کرد که در دو نوع وریفوکال و موتورایز در بازار موجود هستند. در لنزهای وریفوکال باید به صورت دستی بر روی سوژه زوم کنید اما در لنزهای موتورایز زوم به صورت خودکار انجام می شود.
نکته
- هرچه فاصله کانونی لنز دوربین مداربسته بیشتر باشد میزان بزرگنمایی آن بیشتر است.
- اگر کیفیت تصاویر برای شما ضروری است تنها روی Optical zoom تمرکز کنید.
نحوه محاسبه زوم اپتیکال
بهتر است هنگام خرید دوربین مداربسته علاوه بر سایر ویژگی های دوربین و نوع کاربریتان به میزان زوم لنز دوربین توجه کنید. تنها کافی است عدد لنز آن را تقسیم کنید. عدد بزرگتر تقسیم بر عدد کوچکتر که میزان بزرگنمایی لنز را به راحتی به دست بیاورید. به عنوان مثال اگر لنز دوربین مداربسته شما 55- باشد باید 55 را تقسیم بر کنید که به صورت تقریبی این دوربین بزرگنمایی سه برابری خواهد داشت. یکی دیگر از روش هایی که می توانید میزان بزرگنمایی لنز دوربین را تشخیص دهید استفاده از دیتا شیت دوربین مداربسته است. پارامتر X در دیتا شیت میزان بزرگنمایی دوربین مداربسته را نمایش می دهد.
سیستم امنیتی خانه هوشمند اسمارت سکیوریتی شهر هوشمند ایران